Acta Extensió Hort 22 de juny de 2011

Hola companyes, l’altre dia ens trobavem a la subcomissió d’extensió i van sortir moltes coses que ara us comento. Com no hi havia suficient quorum no vam fer ass. General la tenim pendent.

1.-Arquitectos sin fronteras planteará en su asamblea como ayudarnos a buscar una estructura estable para el huerto. (*Añado comentario personal en referencia al Acta Intercomisiones 23 Juny que tb hacen referencia a la relación con Arquitectos sin fronteras y que también ayudarán en la organización del Ágora permanente).

2.-Coordinadora de barris. s”ha enviat un email a les assembleas de barri per si volen fer horts. Quin suport podem donar? hem fet contacte amb Sant Antoni i Poble Nou, ja existeix una xarxa d’horts comunitaris. L’Ágora pot ser aquest espai de trobada. Creiem que és necessari coordinar-nos

Assamblea de barris, en Poble Nou se ha propuesto hacer una charla con Angel Calle, máster en agroecología, democracias emergentes i agroecología. Lunes 27.
.
Aquest diumenge 26 de Juny hi ha assemblea de Barris a l’Agora de plaça Catalunya. La trobada és a les 17.00 i hem quedat a les 15.00 a la paradeta de l’Hort per xerrar amb la gent dels barris. És necessari que algú pugui anar. Hi haurà algú?

3. La revista The Ecologist, ha proposat fer un article sobre Agroecologia urbana vista des del moviment del 15m a la Plaça. Es convocarà perquè vinguin a fer-la el proper dimecres…
4. Ve el Guillem d’ASAC i ens presenta una mica l’Aliança, i trobem un punt de connexió; la marxa!! El guillem enviarà un mail a la llista per veure quins actors locals del territori poden participar a la marxa. A banda, plantejar eixos temàtics, com els supermercats, transgènics o la privatització o urbanització d’espais agraris. A veure qui respon i com es coordina, que puguin explicar el que estan fent, les seves lluites,etc.
També planteja  l’eix de treball de recuperar espais agraris en l’area metropolitana de barcelona. Espais que estan el sól urbanitzable, exigir que els requalifiquin en sòl públic.

Per intentar fer canvis es poden proposar accions com l’hort comunitari, o les cooperatives de consum. En canvi els canvis de marc poden ser pressió als polítics, manifestacions, planificar alguna acció conjunta, sensibilització a nivell local, trobada massiva per demanar un espai…

En què consisteix l’Agroecologia:
-elements agronòmics més tecniques de plantar, etc…
-part més social, empoderament de la comunitat
-moviment polític, com a model de desenvolupament rural

3.-Manifest a l’Ajuntament per exigir la permanència del nostre estimat Hort Comunitari Pl. Catalunya. Se propone que el documento tenga un formato “manifest” i que permita que diferentes colectivos puedan también apoyarnos, además de Malas Hierbas de Parques y Jardines.
Alguns punts clau del Manifest:

-Presentación de l’Hort Comunitari Pl. Catatlunya, neix el 21 de Juny
-Antecedents: horts urbans comunitaris de Barcelona li donen vida
-Destacar el paper de l’Hort com a Eina per la integració. L’Hort de la Plaça Catalunya és un potent element integrador dels diferents col·lectius i sensibilitats que hi conviuen. Volem reforçar aquest valor integrador de l’Hort mitjançant la incorporació de més diversitat i aprenent a gestionantla. Hi han més grups i persones que encara no han trobat el seu lloc a la plaça i creiem que la terra i l’Hort, poden servir com a espai de convivència, d’aprenentatge i eina elemental d’empoderament de les persones cap a l’autosuficiència i l’autoorganització. Destaquem per tant el seu valor pedagògic, i ens porta a pensar en altres formes d’oci possibles, i incorporar la importància de l’educació ambiental…
-Objectiu prioritari i curt plaç:
Mantenir l’Hort comunitari de la Pl. Catalunya com a símbol de l’actual moviment de transformació i regeneració social que estem vivint (almenys fins que fem la collita)
-Qué volem + enllà:
Reevolucionar de l’actual model de Ciutat Jardín cap a un nou model de Ciutat Comestible. Un nou model de participació activa i autogestió, conscient de les greus conseqüencies que a curt plaç pot tenir a les nostres ciutats la crisi energètica, un nou model basat en la sobirànica alimentària dels pobles. (El model Ciutat Comestible s’està portant a terme a Denver, trobareu referència al blog i a Facebook).
Demanar suport a altres entitats i col·lectius, igual que Males Herbes de Parcs i Jardins…

En relació a aquest tema, algu va comentar que hi havia una ordenança a Madrid que permetia fer ús d’espais inactius o de baix rendiment per fer horts temporalment. Algú sap alguna cosa d’aquest tema? Si hi ha qui tingui referència que ho digui que ho estem buscant.

4. Algunas propuestas infraestructuras:
añadir un cartel con las instrucciones de riego: nos encontramos cada día a las 20.00…
hacer una minicaseta junto al huerto para recoger las herrramientas
con el actual folleto de invitación a los vecinos añadimos hora de riego y se prepararan algunos para hacer un buzoneo por la zona

Hi han  temes importants per una propera assemblea general. Aquesta no es va poder fer per falta de quorum. Salut i revolució companyes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s