Dies clau edifici 15O

Bona tarda,

Us escrivim per demanar-vos el suport de les assemblees de barri, viles i ciutats, així com de  les entitats a les quals pertanyeu al projecte de l’Edifici 15o.

Com ja sabreu, aquest edifici, situat al barri de Verdum a Nou Barris, es va obrir durant el transcurs dels actes del passat 15 d’octubre amb l’objectiu de visibilitzar i denunciar la problemàtica de l’accés a l’habitatge i donar una resposta autoorganitzada a l’allau de desnonaments que estem patint. L’edifici, pertanyent a Cajamar, duia aproximadament sis anys buit i l’entitat no té cap projecte per dur-hi a terme. Actualment acull a deu famílies que per greus problemes econòmics no poden accedir a un habitatge, moltes d’elles desnonades de les seves anteriors cases.

Ahir divendres 4 de novembre es va celebrar una vista en la que el jutge Miguel Ángel Tabarés va cridar a declarar a la propietat i a les famílies per valorar si acordarà un desallotjament cautelar. La resolució sortirà a la llum en els propers dies. Just abans de la vista, es va publicar una carta dirigida a aquest jutge en la qual diferents entitats, associacions i col·lectius manifesten el seu suport al projecte de l’edifici i demanen que, considerant les condicions en què es troben les famílies i el context de crisi econòmica i d’accés a l’habitatge actual aquest no sigui desallotjat. Fins ara són ja 28 les signants d’aquesta carta, però considerem que un nombre encara major de suports i extendre aquests a tot el territori de Catalunya pot ser determinant, tan en la resolució final del jutge com per teixir llaços de solidaritat per encarar els passos següents.

Som conscients que en les organitzacions assembleàries els processos d’adhesió a comunicats a vegades són lents i difícils. (A l’Assemblea de barri de Poble Sec, per exemple, no en podrem parlar fins demà…). Tot i així, us demanem que feu un esforç per parlar-ne.

Us deixem aquí baix la carta dirigida al jutge, així com les 28 entitats signants fins al moment. Per adherir la vostra signatura a la carta envieu un correu a l’adreça edifici15o@gmail.comQualsevol dubte no dubteu en contactar-nos.

Moltíssimes gràcies pel vostre suport. Si així mateix podeu traslladar aquesta crida a altres entitats afins (del teixit associatiu, sindical, veïnal, acadèmic, etc.) us ho agrairem.

Pel dret a un habitatge digne, prou desallotjaments i no més desnonaments! Cap persona sense habitatge!


Marc (de l’Assemblea de barri de Poble Sec)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s