Jornades Sobirania Alimentària i Territori.

En el marc de la Setmana de Lluita Pagesa, la Xarxa de Consum Solidari, Entre Pobles, l’Aliança per la Sobirania Alimentaria de Catalunya i Espacio de Comercio Justo organitzen les Jornades “Sobirania alimentària i territori: La relació camp-ciutat. Situació i alternatives”.

Es celebraran els dies 13 i 14 d’abril al Palau Alòs
Sant Pere Més Baix 55 (Ciutat Vella) Barcelona
<M> L1 Arc del Triomf / L4 Jaume I

Podeu veure el Programa

Els espais agraris han estat patint la pressió del creixement extensiu de les ciutats, arran de l’especulació del sòl que hi ha hagut des de fa dècades. La demanda d’aliments per part de la ciutat, especialment de les grans urbs, també ha estat un factor de pressió sobre el territori, especialment amb el trencament metabòlic camp-ciutat a partir del segle XIX. Entre d’altres, la conformació d’un model de ciutat i de consum alimentari urbà “moderns”, que presenten problemes seriosos de sostenibilitat, han estat alguns dels factors que han contribuït a aquest procés.
En les jornades d’enguany volem tractar els problemes que pateix i produeix les actuals relacions camp-ciutat, així com donar a conèixer i debatre les propostes que han sorgit tant a Amèrica Llatina com a Europa per enfrontar-les: des de la revalorització dels espais urbans i periurbans per a la producció d’aliments, a les estratègies d’incidència política dels moviments ecologistes i de defensa del territori, sense oblidar les iniciatives i propostes a favor d’un canvi del model de consum.

Inscripcions: sensibilitzacio@xarxaconsum.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s