Tallers hortet del Casal de Joves de Torreblanca

Us fem arribar els tallers que realitzarem a l’hortet urbà del Casal de Joves de Torreblanca. Comencem aquest divendres amb la preparació de la terra, la planificació del terreny i el muntatge del sistema de reg. Vine a gaudir de l’espai, a compartir coneixements i a posar-los en pràctica!

Activem l’hort de Torreblanca!

Tens ganes de començar un hort familiar? Et falten els coneixements bàsics?

Des de l’associació Ortiga volem obrir un espai per a activar l’hort de Torreblanca. Volem també que aquesta sigui l’excusa per a que totes aquelles persones que tenen ganes de formar-se en  agricultura ecològica vinguin a compartir dubtes i coneixements.

Tots els tallers constaran d’una part teòrica i una altra de pràctica, es donaran materials de referència de manera que els i les participants podran reproduir allò après en horts particulars.

Planificació d’un hort familiar (20 d’abril, 18-20h)

Aquest primer taller està encarat a adquirir els coneixements bàsics per a començar i dissenyar un hort familiar. Com preparem la terra? Com podem aportar matèria orgànica? I el muntatge del reg?

Cultius d’estiu (25 de maig, 18-20h)

L’hort ja s’ha despertat del son de l’hivern i ens trobem en un moment òptim per acabar d’omplir els espais buits i potenciar l’esplendor del nostre hort. Aprendrem tot el que cal saber sobre els principals cultius d’estiu: calendari de sembra i plantació, manteniment, possibles associacions…

Biodiversitat, plagues i tractaments (22 de juny, 18-20h)

Per què és important mantenir la biodiversitat en un hort familiar ecològic? Com podem afavorir la sanitat dels nostres cultius? Quins són els problemes més freqüents i quins els tractaments que tenim a l’abast? I les plantes adventícies?

Collita i tècniques de conservació dels excedents (13 juliol, 18-20h)

L’estiu és el moment de recollir els fruits de l’hort i també de gestionar els excedents. Quines tècniques podem aplicar en un hort familiar? Com fer assecats? I conserves? Porta les teves receptes i les compartirem!

Planificació i preparació d’horta tardor (14 setembre, 16-18h)

Encara fa caloreta però l’hort necessita que ens anticipem i aprofitem els mesos de bonança per a planificar i plantar els cultius de tardor i hivern. En aquest taller aprendrem les possibilitats de l’hort de tardor i hivern i les principals tasques que cal realitzar.

Fertilització del sòl i compostatge a l’hort (19 d’octubre, 16-18h)

En els nostres horts sovint ens falta adob per abonar el sòl i hem de recórrer a la compra de compost o aportacions de fems externs. Quines opcions tenim? I si fem nosaltres el compost? En aquest taller aprendrem la importància i senzillesa de transformar insitu els nostres residus orgànics per tal d’aconseguir un adob madur i de qualitat.

Manteniment de l’hort d’hivern (16 novembre, 16-18h)

El fred es comença a notar i els dies s’escurcen, però els nostres cultius segueixen necessitant atenció i ara més que mai, preparar-se pel fred. En aquest taller coneixerem les principals tècniques per al manteniment de l’hort durant l’hivern.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s