10 de febrer la Xarxa d’Horts Urbans Comunitaris de Barcelona a Can Masdeu

10 de febrer la Xarxa d’Horts Urbans Comunitaris de Barcelona a Can Masdeu

XHUCb PIC Can Masdeu

Aquest diumenge estarem a Can Masdeu, des de la Xarxa d’Horts Urbans Comunitaris de Barcelona. La XHUCb és un espai de trobada i coordinació d’alguns dels horts urbans comunitaris de Barcelona, que ens alimenta amb accions i reflexions conjuntes Fa temps que existeix, sobretot informalment, però fa poc que ens trobem periòdicament per compartir recursos, intercanviar coneixements i donar-nos suport quan ho necessitem.

 10h – 14:00h: Taller de propagación de esquejes de plantas medicinales

Taller práctico de multiplicación de algunas plantas medicinales. La menta invade el huerto con sus estolones, el aloe se rodea de hijuelos, el sauco enraiza en un vaso de agua y la consuelda pasa el invierno manteniendo su fuerza en las raíces… Anímate a cuidar los esquejes durante unos meses y buscarles un sitio definitivo!

Plazas limitadas (15), escribe a: javimontellano@yahoo.es. Empezamos puntuales, hasta la hora de comer.

 

10h – 14h: Autohipnosi

Aprende a connectar con tu subconsciente para evolucionar, subvertiendo máscaras y condicionamientos. Despierta tu potencial con un método pragmático, simple y eficaz. Como dice el Dr. Adam Burke, “Autohipnosis es terapia de guerrilla.” Por David Picard, hipnoterapeuta clínico. Las plazas para este taller son limitadas (25). Para reservar la tuya llama a David: 692233193.

12:30 – 14:00 h Conte – taller “Fresito, el iogurt que volia fer planter” (4 a 8 anys)

Voleu escoltar la història del iogurt Fresito al mateix temps que aprenem a cultivar hortalisses a casa? Per fer el taller cal inscripció prèvia a julietisa@hotmail.com . Amb Isabel Mullins, hortelana urbana.

*Pots portar envasos d’iogurts?

12:30 – 14:30 : Taller pràctic de manteniment i reparació d’eines.

Des de fa unes poques dècades, hem assumit que les eines estan destinades a ser utilitzades durant un període de temps curt i que quan deixen de funcionar bé les hem de llançar (“obsolescència programada”). Fins a cert punt, hem perdut la cultura del manteniment i la reparació. Però l’arribada de la “crisi” i la fi de l’era del petroli barat, tot això està destinat a canviar. En aquest taller pràctic aprendrem com mantenir i reparar les eines que s’empren de manera més freqüent en l’horticultura. Taller a càrrec de Permacultura Barcelona impartit per Martin Shaw (Can Masdeu).

 DINAR

 16:00 – 18:00 h Taula rodona. El potencial de l’agricultura periurbana. Una alternativa.

Com contribueix a la Sobirania Alimentària? Quines experiències hi ha actualment? Com podem promoure-ho des de la ciutat? Pot generar llocs de treball estables? Comptarem amb la participació dels diferents actors que tenen alguna cosa a dir sobre l’emergència de l’agricultura urbana; productors, aturats, moviments socials i l’administració pública.

18:00 – 19: 00     Projecció del Documental “La Kosturica, una experiència d’agroecologia”

 Una producció de Sergi Moreno i Soler, ÀREA i VOTV que mostra la quotidianitat d’aquest projecte productiu ubicat a Canovelles (Vallès Oriental), que practica l’agricultura ecològica sota criteris agroecològics, més enllà d’unes normes  tècniques de conreu. Un projecte agrícola que planteja una relació directa entre productors i consumidors per tal que consumir aliments de qualitat no sigui un luxe, sinó una prioritat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s